29 april - pankakspower

image14


i helgen hade jag mycket trevligt. jag har redan berättat om min resa till the gbg-town, men vad som hände därefter vet ni inte än.
koffe och matilda kom hit ungefär samtidigt som jag inte gick över till våra grannar, som egentligen bor lite för långt bort för att kunna vara våra grannar, och åt middag.
tanken var att vi skulle titta på den film matilda gav mig i julklapp tillsammans, men det blev väl inte riktigt av. vi hade trevligt utan film, där vi satt och åt mariekex och drack te.
när vi lagt oss på våra uppblåsbara maddrasser i vardagsrummet och somnat gott ringde telefonen och ett flåsande ljud transporterades in i min mors öron så att hennes hjärnsubstans skulle kunna ta uppljudvågorna, och vem var det om inte min käre far som var ute och sprang i skogen (ja, klockan tre mitt i natten) och av misstag hade ringt hem. vi somnade, om än lite smått irriterade, om på våra maddrasser och sov tills klockan blev åtta och pokémon började. sedan var vi pannkaks-power och gjorde pannkakstårta med nyköpt grädde och hallonsylt (är jag tittade på paket sedan insåg jag dock att det inte var hallonsylt jag hade köpt, utan socker med hallonsmak. 35% hallon och 40% socker). efter att pannkakstårtan var färdig med silverkulor och hjärtströssel var vi hurtiga och tog årets första dopp i det tiogradiga saltvattnet. tio minuters tvekande och två sekunder i vattnet. när vi, med frusna fötter, kom hem väntade pannkakstårtan oskuldsfullt gräddig på köksbordet. vi slukade den i ett nafs.

och så är jag bara tvungen att berätta att någon dag är det danstävling och jag och ylva, som är anmälda, ska visa våra obefintliga kunnskaper i att dansa bugg. det kommer att bli en uplevelse för alla som ser på.

26 april - svart svart svart

image13


intensivshopping med mor idag. på två timmar hittade vi allt vi skulle ha och jag är mycket nöjd. en splitter ny vårjacka som är hur söt som helst. funderar dock på att byta den mot en röd för att det inte ska bli så mycket svart (det är ju trots allt vår), men då kan jag inte ha mina blå byxor till och det är jobbigt. vi får väl se. hittade även bra, gåriktiga, fina eccoskor, som är hur sköna som helst, och nya svarta jeans. (väskan på bilden är inte inhandlad idag, utan på en loppis för en vecka sedan tillsammans med en väckarklocka, en kjol och ett förkläde som jag inte lagt upp bilder på än, men det kanske kommer. eller kanske inte.)

ångrar fortfanade lite att jag inte gick på konserten igår, men det kompenceras ikväll nr koffe och matilda kommer hit och sover över hos mig och imorgon blir det pannkaks-power och formodligen bad och diverse annat.

jag fortsätter låta mig uppslukas av min ytterst bra bok och lever vidare.

25 april - praon lider mot sitt slut

sista dagen på praon idag. mycket sorgligt och så. men det är ju inte som att jag skulle resa längs vintergatan och placera mina väskor utanför dörren till familjen utomjordings hus och bo där för all framtid och aldrig komma tillbaka. självklart kommer jag köpa sushi där många många gånger och de har lovat att ringa om de behöver hjälp med någon beställning eller så.  vem vet, kanske är de bekanta med familjen utomjording där äldsta dottern ska gifta sig i maj. och vi vet ju alla hur mycket herr utomjording äter.

som om det inte varit nog att jag haft jätteroligt hela veckan och de har varit så snälla som det bara går mot mig så fick jag dessutom lön för det hela. fyra hundra kronor och jag är rikare än jag varit på hemskt hemskt länge. de lovade också att förbättra mina chanser till karriär inom café matilda-branchen genom att ringa och ge mig lite cred.

baddräkten jag hade planerat att få i min ägo hamnade tyvärr i någon annans händer, men jag kan inte klandra någon. ylva och ella gjorde sitt bästa och det är jättefint.

ikväll hade jag också planerat att gå till kungälvs församlingshem och se ett bra band jag endast hört på myspace och som visat sig vara underbart bra. tyvärr blev det inget av det heller på grund av bristande sällskap och en lugn och mysig ensamkväll med mamma som lockade. tröttheten jag kännt hela dagen, som i grund och botten orsakades av en lite stressig morgon, var också en stor orsak. och jag ber hemskt mycket om ursäkt till kim som jag sagt till att jag skulle komma, men eftersom jag tyvärr har brist på siffror i min telefonbok kunde jag inte heller ringa och tala om att jag inte skulle komma. förlåt mig.

det här inlägget var inte sänkt att bli så långt som det blev men jag tänkte till sist berätta för alla intresserade (?) att jag och mor far in till den stora staden imorgon och köper nödvändigheter i form av svart jeanstyg med sömmar och gåriktiga strumpor med sulor och snören.

24 april - kaffeapparater och hagabions café

varit på praon i tre dagar nu och jag trivs. jättemycket. idag var det dock ganska mycket diska och inte så mycket göra risbollar. men det är okej, det är bara för att idag är dagen innan löning och då brukar det inte vara så mycket folk, som min mentor så fint förklarade för det lilla barnet innom mig som inte förstår ett dugg om de vuxnas politik och ekonomi (om det ändå vore så väl). igår och i förrgår var det så mycket folk att man knappt han med att göra sushi till alla glupska människor, men idag var det så lugnt att jag stundvis inte hade något annat att göra än att stå och se oengagerad ut. i själva verket var jag ganska engagerad, jag hade bara inget att engagera mig i för tillfället, det var allt. förutom när det kom in två kvinnor med små barn.. då var det mycket ljud och barnmat som skulle värmas hit och dit och skedar och vatten och grejer. men det ordnade sig.
idag har jag dessutom lärt mig hur kassaapparaten fungerar och hur den komplicerade kaffemaskinen -som inte är så komplicerad egentligen- fungerar. jag har även fått tillräckligt med förtroende för att ta hand om kunder som ska ha take away, göra deras mat och ta betalt. detta medan chefen målar väggar och tak i en annan del av köping.
jag är otroligt nöjd med min vecka som sushi-master och imorgon kanske jag blir erbjuden ett deltidsjobb, vilket innebär pengar. och det är inget tråkigt jobb heller. han har nämnligen nämnt det ett antal gånger under veckan men det är ju inte säkert att han menar något med det, så jag ska inte ha för höga förhoppningar.

igår var jag och hälsade på ella och ylva på deras prao på hagabions café och fick massa god blåbärspaj och hade allmänt trevligt. hade också tänkt köpa den underbara baddräkten men det var tydligen först til kavrn på fredag när det öppnar som gällde.. jag hoppas verkligen att ylva får möjlighet att gå dit och köpa den åt mig.

nu har de släppt ut pingvinerna i slottskogen och jag kanske kommer och hälsar på dem och trevligt fefo-folk lite snabbt på lördag när jag och mor förmodligen ska köpa jeans, vårjacka och gåriktiga skor.

jag läser en av världens bästa böcker. den är nästan i klass med harry potter och är defenitift ett stort hot mot livet vinkar som en kurt som har legat tvåa på min bra-bok-lista att bra tag. det var min vän thea som tipsade min om boken, vars namn är blonde, som egentligen handlar om marilyn monroes liv. den är inte skriven som en biografi och inte helt sanningsenlig, och på ett sätt är ju det bra, för då kan man lika gärna tänk att det är något annat stackars barn. men det lite sämre är ju att man då inte vet vad som är fakta och vad som är påhittat. dock är den väldigt bra skriven, trots att det är en översättning. väntar bara på att en oansvarig människa (kastar sten i glashus) ska lämna tillbaka sitt redan försenade exemplar av boken i pocketform så att den kan få plats i min väska.

om ni klarar av att ta in mer fakta kan jag också meddela at jag ska provjobba för mitt sommjobb första maj. kom ut och köp fika på café matilda på marstrand!


22 april - prao, o underbara prao

första dagen på praon. mycket trevligt. det hela börjde med att jag fick fylla på soja, ställa ner stolar, rulla risbollar och andra ganska tråkiga saker men avancerade sig sedan till hetsig lunchbuffé och makirullar.
dessutom får jag gratis sushi till lunch varje dag och jag är hemskt nöjd.

18 april - loppis

fredag och sista dagen i veckan (räknat på mitt sätt). nästa vecka är det prao och jag ska vara mighty sushi-master och göra massa god rå fisk med sjögräs. ledig på måndagen och det är bra. dock blir det nog en del städning och tvättande av fönster för mig eftersom mitt jobb blir uppskjutet en tid framöver och jag behöver pengar. dessutom är det loppmarknad imorgon och då behöver jag verkligen pengar. jag kommer stå i ett stånd där så om ni vill kan ni ju komma till folketspark (observera att det inte ser ut som en folkets park) i kungälv och hälsa på mig. och då får ni ju anledning att köpa någon av alla fina saker som kommer finnas där. det är slut klockan 14 så you better hurry. *göra reklam*

image12


bara för att jag tänker köpa den här sjukt fina baddräkten och ni är jätteavundsjuka för inte ni ska det.
(och jag vet att det är lite skabb att köpa badkläder på second hand men det spelar ingen rol om det är fin, okej!)

17 april - das fiskhund

image11


lagdag. trevligaste lagdagen hittills måste jag säga. istället för att bära vatten mellan knäna i aröd så åkte vi inte till the GBG-town och var megaturister med kartor och grejer.
efter jättemycket gående och trappstegsräknande och flummigheter var vi i slottskogen och resten av laget var redan där. okej, inte hela, men vi var sist i våran klass. men jag hetsåt glatt mina plättar, som jag varit duktig och gjort dagen innan, innan vi skulle iväg och titta på sälarna. hej, ännu mer turist men dom är ju så söta så jag tror jag dör. jag och ylva tänkte kidnappa en bambi men vi visste inte riktigt hur vi skulle få den över stängslet..
när vi tagit tåget hem var det ett tag innan bussen gick så jag, ylva och fanny gick och fönstershoppade röda pumps i ytterby(!) och hälsade på en liten hund och hade trevligt på en bänk. andre kom och joinade ett litet tag. han har för övrigt likadan hjälm som alla andra.

16 april - kullen och världens största gungbräda

trevligt varmt väder. känns lite hej, jag har inget att säga så jag pratar om vädret. men man ska aldrig underskatta vädret krafter.
tack vare det fina vädret kunde jag och trevliga ella och ylva ta med våra böcker ut på den stora, fina kullen bredvid lekplatsen bredvid skolan och plugga lite och lyssna på ellas musik och nästan bli överkörda av mopedist. det var mycket trevligt måste jag säga. inte det där med överkörningen såklart, det var lite läskigt, utan att sitta där ute på kullen och försöka lära sig franska glosor ("lära sig" innebär i det här sammanhanget att man lär sig det och sedan, av någon outgrundlig anledning, glömmer bort det en liten stund senare).
när vi tröttnade på att lära oss nyttig fakta gick vi ner till den jättestora gungan på lekplatsen och snurrade runt runt och mådde illa och blev sandiga. nini (lärae) kom ut men vågade inte gå ända fram. om hon rökte eller bara trodde att vi skolakde är oklart.
franskan var ganska soft och john var läskig.

(jag hoppas kunna lägga upp en bild på gungandet framöver men jag måste få en av ella först)

15 april - utveckling framför allt

idag skulle jag utvecklas. jag och min lärare tog oss en kopp te och slog oss ner i de mjuka röda fåtöljerna i hennes fridfulla lilla sommarstuga bredvid en sjö med glasveranda och hängmatta, för att prata om lite allt möjligt och bara ta det lite lungt. och kanske, om vi hinner, prata lite om hur långt fram jag är i matteboken och ifall jag blir mobbad...

(egentligen sitter man i sitt tråkiga klassrum, tillsammans med sina föräldrar och pratar om sina egenskaper och motgångar här i livet (skolan) med en lärare som, även om hon är världens bästa, tittar på en med genomträngande blick och frågar vad jag vill sätta upp för mål inför nästa termin.. men jag tyckte inte jag behövde nämna det)


12 april.

image10


okej, nu var det sjukt länge sen jag uppdaterade här.. sorry. har inte orkat helt enkelt. (det finns inget så ansträngande som att skriva inlägg i en blogg) nej, men jag har inte varit inne så mycket på datorn och så, så det har inte blivit av. men jag tror inte det är så många som har kännt sig övergivna. det är ju inte så många som läser den. och ännu färre som kommenterar *gråta lite*
sen förra gången har jag i alla fall hunnit klippa mig. trevligt. det blev inte riktigt som jag tänkt mig, men jag blev ganska nöjd. känns lite hej, skolflicka på 40-talet. me like.
joggingdag i skolan i veckan. den stora frågan är hur lärarna hunnit sätta hjärnkontrollerande chip i halva skolan utan att någon märkt något.. dom springer ju runt! plus att de gör mysko gymnastik uppvärmning innan. dock ganska roligt att titta på. jag och ylva gick i alla fall lugnt och stillsamt och hade trevligt med såpbubblor och ellas kamera. det tog 68 minuter och vi var sist i vår klass, trots smått nödvändiga underlättande utflykter. fast våran klass kanske är hur atletiskk som helst, i hemlighet liksom..
igår var jag och mamma swedish sushi-makers och hade trevligt. uppvärmning innan prao om två veckor.. ska bli trevligt. så om två veckor ska ni alla köpa sushi på sushi 07 i kungälv, okej? jag vet att ni vill.

2 april.

mehehe. egentligen skulle det här inlägget blivit skrivet igår var det tänkt (nej, jag brukar inte sitta och planera när jag ska skriva och inte) men det blev inte av grund av mystisk trötthet som kom smygande efter hemkomsten. det blev te och fruits basket istället. så idag gör jag allt det som var tänkt att jag skulle göra igår. kaka till mig?
egentligen finns det ju inte direkt någon anledning att skriva för tillfället.. har inte hänt något speciellt, förutom att jag inte får tag på jobb-bossen så jag kan få reda på när jag ska jobba.. han kan ju knappast hamnat i koma, right?
lånat sjukt mycket musik på biblioteket. så blir det när man inte har pengar till att köpa skivorna. fått massa crush på jens lekman bland annat. hans nya skiva är lätt att rekomendera. även kate nash och anna järvinen.

månadens malin-tycker-att-de-här-albumen-är-bra-därför-ska-du-lyssna-på-dem-okej?-lista

1. Jens Lekman -Night Falls Over Kortedala
2. Håkan Hellström - För Sent För Edelweiss
3. Kate Nash - Made Of Bricks
4. Anna Järvinen - Jag Fick Feeling
5. Hello Saferide - Introducing: Hello Saferide
6. Tori Amos - American Doll Posse
7. KT Tunstall - Eye To The Stetoscope

ja..  såhär är det från och med nu. den andra varje månad är det album-topplista. min personliga såklart. av ingen anledning alls egentligen. bara att jag tycker om att plåga folk med min underbara musiksmak. i know you know you'll like it. det kommer endast vara sju, bara för att det är ett magic number. fast ibland om jag har svårt attt bestämma mig kan det ju hända att det blir någon liten outsider lite här och där som får vara nummer åtta. och det kommer inte bara vara nya album. bara för att gammal musik också är bra. så det så. jag kommer ha kul i alla fall.

jao. men ni får väl ha en trevlig start at april och hoppas våren kommer snart, nu när snön försvunnit i alla fall..

RSS 2.0