27 mars.

image9


okej, nu kommer svaret på gårdagens mystiska meddelande. typ..
jag och ylva satt helt ovetande(?) på ett ganska skabbigt café vasa som har kaffe och te som egentligen är vatten med kaffe/te smak med massor med trevliga harry potter-fans, även kallade fefo-medlemmar, och hade allmännt trevligt.. sedan stod vi helt plötsligt utanför rockhouse tillsammans med massor med håkan-fans och frös. eller ja, efter att vi varit en sväng till sf-bokhandeln, rocks och blivit inskickade i rockhouse efterosm vi tydligen var tvugna att köpa en håkan-singel eller planch eller liknande för att få et könummer och slippa stå längst bak i kön. då hade vi ändå varit där nästan först. men det var så värt allt frysande och skakande och bortdomnade tår, för en liten stund senare (2 ½ timme) stod vi öga mot öga med håkan(!) och fick våra skivor och plancher signerade med silverpenna.
vi hoppade lyckliga ut ur rockhouse på våra skakande knän med våra påsar i händerna och gick frysande och trötta till nils ericsson terminalen, lekte lite halv icke-straight och tog bussen hem och lyssnade på håkan hellströms nya mästerverk.

26 mars.

fefo-träff och underbar skivsignering. dock alldeles för trött för att orka skriva mer. detajler kommer imorgon.

25 mars.

idag var det secondhandruda med ylvs i trevliga haga. hittade dock ingenting jätteintressant bortsett från ett par kina-skor och ännu en love hina på rea. bäst att passa på liksom.. (höhö. hej, jag blir pank) lite besviken på mig själv att jag inte var på mer shoppinghumör men vi bestämde att vi skulle åka in en annan dag istället.
det var i alla fall snöslask och gud var schitzo (jag lovar, det är sant) men det mesta är trevligt i ylvas närvaro. det kan man absolut inte förneka.

image8

idag är det dessutom våffeldagen men såklart skulle ju jesus förstöra den också. måste hela världen kretsa kring honom? det är  tydligen så att eftentligen så heter det inte våffeldagen, utan vår-fru-dagen. men om man säger det fort så blir det helt enkelt våffeldagen. och vår fru är såklart maria och eftersom att romarna har bestämt att jesus ska fylla år den 25 december så är det idag maria blev gravid. 9 månader innan liksom våffeldagen heter också mariebebådelsedagen, eller något i den stilen. tjoho, vad jug älskar att min pappa lyssnar på radio så jag får lära mig allt det här (och förstöra alla mina heliga dagar) tur att han inte har något att göra med kanelbulledagen..

jaja trevlig våffeldag då. eller vad säger man?

24 mars.

idag står det klart. jag kommer ha tur ett litet tag framöver. sedan, om sådär fem år, kommer jag bli bli varnad om att min vän ska genomgå en ögonoperation och kan dö av lasern. min vän dör av lasern. jag kommer sedan få ett tips av en annan vän, men inte tro på det och vännen blir min fiende. eftersom jag inte lyssnade på min vän kommer jag bli rik och sedan drunkna i min swimmingpool.

det ser bra ut för mig.. okej, jag tror inte det fungerar eftersom jag och Koffe uppenbarligen är mycket dåliga på att spå i teblad. men det var roligt. koffe skulle börja likna en gris, på något vis bli rik, bli biten av en orm när han räknar sina pengar, få skydd av ett paraply/svamp, hamna på sjukhus och få en hund som tröst.. em ja..

annars idag har jag och koffe gått sådär en 58 kilometer (5), hittat små barn som satt i en snöhög under paraplyer och åt glass (overåler och hela kittet), insett att vi skulle sett ut som snögubbar om vi inte åkte hemmåt snart.. gjort fruktsallad.. och koffe har även lyckats ta mod till sig och fråga efter sommarjobb.. det misslyckades dock men han var glad i alla fall.

imorgon blir det secondhand med hime-sama och förmodligen våfflor. våffeldagen we like.

22 mars.

hej idag har jag blivi tjock. vara tjock med mig? och målat ubåtar på ägg med dubbelstiftade tuschpennor.





den här videon är sjukt snygg. ni måste se den. annika är bäst.
och när ni ändå håller på kan ni ju se terminator också. bara för att den är jättecool.

well. glad påsk.


19 mars.

vi, ylva och annat löst folk, var massa grymma på lunchkonsert. okej, jag hörde inte min gitarr (tror den var smått ostämd) och så men det är okej. ingenting blev fel och inte som det skulle och annika norlin skulle varit stolt över oss. tror jag.. spelade med hennes plektrum och så, bara för att jag tyckte det var lite sött och symboliskt och för att det är massa kick ass.
även massa trevligt alfapetspelande med koffe. fast han fuskade.. men jag vann i alla fall! mohaha!


18 mars.

image6


fick just.. jag vet inte vad jag ska kalla det utan att det låter töntigt.. men typ ånej-jag-måste-spara-pengar-så-jag-kan-åka-till-secondhand-och-shoppa-massa-massa-för-att-jag-gillar-att-konsumera-och-bli-pank-och-jag-hatar-min-garderob..punkt.
nej, men sånt är sjukt jobbigt.. hej, jag är tönt men så är det. mestadels berodde nog rycket på att jag lånade en street fashion-bok på biblioteket och att det var massa tuffa folks där i och att jag sedan inte kunde låta bli att söka på bilder på google och bli ännu mer inspiererad och ännu mer ånej-jag-måste-spara-pengar-så-jag-kan-åka-till-secondhand-bla-bla-bla.. men nu är det ju dethär med pengar då.. jag ska ha pengar till det ena och det andra och de räcker bara inte. fefo-träffar, telefon, buss, fika, och diverse annat ska betalas och jao.. hundra kronor i månaden.. okej, det är inte så farligt som det låter.. jag får egentligen fyra hundra, men tre hundra av dem går varje månad till att betala av kameran jag köpte så jag får skylla mig själv. men det blir faktiskt inte lättare för det..
men jag får pengar på söndag (och förmodligen ett sommarjobb) så då åker jag väl hemlt enkelt in på påsklovet.. jao så blir det.

det hela slutade i alla fall med att jag satte mig för att sy på min vårjacka lite.. trevligt trevligt.

16 mars.

jag och fänih hade te kalas i fredags och bakade massa goda cupcakes. tranbäs och vit choklad. och frostingen var helt underbar! det var bara lite konstigt att dom liksom krympte ihop när dom svalnade och jag antar att vi gjorde något fel i översättningen från engelska mått, men de blev i alla fall hur goda som helst så det är lätt värt ett försök. jag kan hålla med om att det inte ser så gott up på bilden eftersom den är ganska hej gråskala men jag lovar, det är gott!



image5


cranberry and white chokolate cupcakes

blir ca 18 cupcakes, ugn 190 grader

200 g vit choklad
100 g smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 dl torkade tranbär

gör såhär:
1. vattenbada chokladen och smöret tills de båda har smält.
2. ta bort skålen med chokladen och smöret från vattnet och häll i sockret. låt svalna i ca 10 minuter.
(note: när du hällt i sockret kommer det se lite konstigt ut men det är okej, så få inte panik)
3. häll i vaniljsockret och visspa ca 3 minuter. nu ska det inte se sådär konstigt ut längre, och om det gör det i alla fall så låt svalna lite till.
4. blanda i äggen ett efter ett och vispa 10 sekunder mellan varje.
5. blanda mjöl, bakpulveroch salt i en egen bunke och visspa sedan i det i smeten. visspa tills smeten blir slät.
6. dela tranbären i två delar och häll i smeten.
(note: tranbären är ganska tunga, så de sjunker till bottnen i formarna när de är i ugnen sedan. jag tycker det är gott, men om man vill att de ska vara utspridda i hela cupcaken kan man täcka bären i mjäl innan man häller dem i smeten)
7. fyll cupcake-formarna till 2/3 och ställ in mitt i ugnen. sätt timern på fem minuter.
8. när fem minuter har gått sänker du temperaturem till ca 175 grader och sätter timern på ytterligare 17 minuter.
9. stick en stickpinne (en sån som man kollar om potatisen är klar med) i den mittersta cupcaken och om det inte är någon smet på den när du drar upp den så är de klara.

white chokolate frosting

200 g vit choklad
50 g rumstempererat smör
1 paket philladelphia ost
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk kryddnejlika (inte nödvändigt, det blir gott ändå)

gör såhär:
1. vattenbada den vita chokladen tills den har smält och låt den svalna i 2 minuter eller så.
2. vispa smöret tills det blir krämigt och häll sedan i den vita chokladen.
3. häll i philladephia osten, 2 dl florsocker, vaniljsockret och nejlikan. visspa tils det blir ljust och fluffigt.
4. lägg till mer florsocker tills du får den tjockleken på frostingen du vill ha. 2 dl funkade för mig.

när cupcakesen svalnat kan du lägga på så mycket frosting du vill ha och dekorera och hålla på som du vill.
glöm inte att smaka på smeten medan du bakar. det är ju en del av hela grejen liksom.

13 mars.

image4


hörde håkans nya singel idag och jag vet inte om jag tyckte det var så bra egentligen. det var ju inte dåligt. absolut inte. håkan är ju håkan och håkan är bra liksom. men håkan ska vara ett litet musikaliskt geni. det bara är så. om han inte är det är det ungefär samma sak som att pippi långstrump skulle byta hår med ronja rövardotter eller att tigrar skulle vara prickiga. det skulle vara helt fel.
och det här var fel. texten var inte håkan, musiken kanske var håkan, men gamla håkan i så fall. på något vis har det ju alltid varit lite variation på hans låtar och så. han har liksom hittat på något nytt till varje skiva men samtidigt haft kvar sin sköna håkan-stajl som bara han har. sina underbara texter som har någon slags mening och även om det handlar om något, kan man alltid tolka dem på sitt eget vis. och hans musik som bara är hur bra som helst. men när det här kommer.. jag vet inte. jag blev bara smått besviken. det känns inte som att han menar det längre. man får inte den riktiga känslan. det känns som.. det är svårt att förklara.. han försöker liksom på något vis låta som sig själv, men istället låter det som att det är någon helt annan som skrivit låten. riktiga håkanlåtar ska man liksom fastna för. det gjorde man inte riktigt med den här. självklart har jag ingen aning om ifall det andra låtarna på skivan låter likadant och jag kommer förmodligen köpa den i alla fall (håkan är håkan och håkan är bra), men jag hoppas att de andra låtarna är lite mer.. jag vet inte.. håkan.

btw. hittade ett jättebra recept på cranberry and white chocolate cupcakes. okej, jag vet inte om det är gott än, men det såg ut så. tänkte i alla fall baka såna till tekalaset imorgon. om det blir gott kommer recept då.

11 mars.

gjorde mysko kaka. jag skulle baka till lärarrummet igår (för att det är våran klass tur, inte för att jag tror att jag får högre beyg) och satt och letade igenom lite kokböcker på jakt efter något som inte var cupcakes och hyfsat lätt. skummade igenom och till slut kom jag till en sida där det stog salamichoklad. reaktionen blev ungefär "wtf är det här får nåt?" och vem skulle kunnat låta bli att läsa igenom receptet? mehehe. inte jag i alla fall. men det var hur lätt som helst och inte alls så sjukt konstigt som det lät. liksom sydeuropeisk radiokaka med mariekex. mariekex we like.
tänkte att jag lägger upp receptet så nån annan kan testa.

Salamichoklad

175 g mörk blockchoklad
75 g ljus blockchoklad
2 ägg
ett halvt paket mariekex (kanske lite mindre.. det blev väldigt mycket mariekex. men som sagt, mariekex we like)

gör såhär: mixa chokladen i en mixer tills den är så fint fördelad som möjligt. mixa i äggen. bryt sönder mariekexen i mindre bitar och vänd försiktigt ner i smeten. läg ut smeten på en bit folie i en liten rad och rulla ihop folien runt. stoppa in i kylen såå den stelnar och skär den sedan i ca 1,5 cm tunna skivor. om man vill kan man strö lite strösocker på.

hur lätt som helst. det smakade inte riktigt som jag trodde det skulle göra men det var massa gott. det går säkert att medlite fantasi förändra receptet lite här och där så det blir ännu godare, men jag hade inte orka att ens försöka. baka klockan tio på kvällen is the shit liksom.


9 mars.

hemma från danmark.

5 mars.

okej. på lördag hade jag kunnat vara på mando diao med min underbara thea och haft jätteroligt och vi hade varit jätteflum och hoppat och sjungt och massa. jag vill dit. nu!
men istället ska jag till danmark och leka hälsosam skogsmänniska på mitt sittunderlägg tillsammans med massa kottar och barr medan jag väntar på resten av min familj som är ute och springer i skogen. på sitt sätt är det väl ändå ganska trevligt men inte överdrivet liksom.
och jag kommer bli tvungen att bära bikini på något badhus och känna mig jätte uttittad och bada i klorvatten och bli röd i ögonen och få bakåtslickat hår och bli jätteful och sånt. okej.. det där med ögonen och håret är väl inte hela världen, det finns extremt få som är snygga när dom badar, men det här med bikini och badhus är inte riktigt min grej.. av någon anledning känns det bättre på sommaren. då är man ute och det är meningen att man ska bada massa och så. men när man är inne så är det inte meningen att man ska visa sig offentligt i bh och trosor. det känns inte rätt. och det har absolut ingenting med dåligt självförtroende och att jag tycker att jag är tjock och bla bla bla att göra, för så är det absolut inte. jag känner mig bara så sjukt naken eller något. det känns bara som att man springer omkring utan några kläder över huvud taget på kroppen och att alla tittar på en och.. jag vet inte.. jag har väl egentligen ingen anledning. det känns bara fel. men jag kommer nog på någon lösning. det måste ju finnas något man kan göra liksom. får väl simma k lädsim eller något. eller inte bada över huvud taget.. men jag tycker ju om att bada.. jaja. dagens ilandsproblem liksom.

imorgon är det frilufsdag och jag ska försöka åka skridskor. blir nog mest dricka varm choklad. tjoho.

3 mars.

osynlighetsmantel?

jag lyssnade på kvällspasset i P3 förut på väg hem med bilen. älskar den kanalen btw. jag kom in lite sent i det hela så först förstog jag inte vad de pratade om, men när jag hörde något om en osynlighetsmantel var jag ju bara tvungen att höja volymen för att höra bättre. det visade sig att i några länder, ett av dem var kina tror jag, har forskare börjat försöka framställa ett slags osynlighetsmatreal. you know, som gör en osynlig liksom. precis som en osynlighetsmantel. gud, vilka möjligeter det skulle skapa.. men tänk bara!
okej, precis som de sa på radion skulle det ju innebära en massa problem. folk skulle gå och känna sig osäkra (som om det behövdes mer av det i sverige) och man skulle kunna dölja krigsmaskiner och allt vad det är, men ändå! tänk att kunna bli osynlig när man vill.
det en ganska konstig sak egentligen.. vad skulle man göra som osynlig? man skulle ju kunna göra hur mycket kul som helst! man skulle kunna sätta på sig kläder så att det ser ut som att det bara är kläder som är ute och går på stan. shit, vad folk skulle bli rädda. eller ställa sig någonstans och börja prata med folk som gick förbi. vilken förvirring. eller om du bara skulle vilja bli osynlig för ett litet tag. slippa alla som tittar på dig. kunna titta på folk utan att det märker det. utan att de tittar tillbaka. kunna iakta utan att synas..
men självklart skulle ju det inte vara några bra idéer heller. tänk bara vad rädda alla skulle bli om de en kostym komma gående på stan, eller folk som hör röster i huvudet. det skulle bli förvirrat och kaos. så det kanske inte är så bra i alla fall.

men det är en rolig tanke i alla fall...

1 mars.

image3


fefo-träff yes yes. it was kind of trevligt. jag fick äntligen träffa den legendariska och heliga stolpen, leka fotleken och höra delar ur böckerna, precis som vilken normal fefo-are som helst.
mission golvmopp, som gick ut på att göra kvastar av en golvmopp och en dammvippa i födelsedagspresent till barn, gick mycket bra. förutom att mandelmiskvi och kjöran träffade oss på stationen och vi var tvugna att jaga in dom i en affär en stund. det var claes olsson som fick aggera dagis idag.
allting var jättetrevligt. förmodligen den trevligaste träffen jag varit med på. fast å andra sidan var det ju också den enda jag varit med hela och det kan ju kanske bidra..

dagens iakttakelse är också att människor är väldigt inneslutna och inte alls särskillt spontana. idag gick jag runt med en skylt där det stog "gratis kramar" på centralen. jag gick fram och tillbaka två gånger men tror ni det var någon som kände för en kram? ja, det var det faktiskt. men endeast två stycken mycket trevliga människor som skrattade och log och tyckte det var fint. och visst var det många som skrattade, men mer åt mig än med mig. dessutom var skylten gul och färgglad och det var många som tittade på den så de kan ju knappast skylla på att de inte såg den.
jag förstår inte vad folk är rädda för. jag skulle väl inte gå omkring med en sån skylt om jag inte ville ge folk kramar och sprida glädje? då hade det ju varit meningslöst.
spontana goda handlingar kan ibland vara det absolut finaste som finns. men männsikor drar sig för att göra sånt. man tror att det ska bli fel och är rädd för att bjuda på sig själv. om du känner för att gå fram och krama en människa på stan så gör det (så länge du inte är jätteförkyld eller bär på en dödlig sjukdom). personen i fråga kommer förmodligen bli jätteglad och förvirrad och hur pinsamt kan det vara. du kommer förmodligen aldrig träffa människan igen.
okej, jag kan kanske förstå att alla inte klarar av det. men man kanske någon gång borde prova och se att det faktiskt känns bra.

29 fabruari.

ny blogg ny blogg ny blogg.

har äntligen tagit mig för att göra en alldeles egen blogg.. hade ingen aning om hur man ändrade design och annat men med massa hjälp av krigochspik @ blogg.se ordnade sig allting. tjohej..

dessutom är det skottdagen. det känns som att det borde vara något speciellt.. jag ska göra en speciell dag som bara finns på skottdagen. typ som våffeldagen och kanelbullens dag you know. Yes Yes. Meddelar när jag kommit på något bra..

RSS 2.0